Kakelugnsmakeri

Vill du renovera kakelugn eller montera en kakelugn?

Montering av kalaugn
Rund kakelugn med mittelband

Kakelugnsmakeri renovering och montering av kakelugnar

TS Mureri har en lång erfarenhet av kakelugnsmakeri som montering eller nyinstallation av en kakelugn eller renovering av kakelugnar som redan finns i huset. Vi har monterat och renoverat 100-tals kakelugnar i Västra Sverige. Så vi jobbar med kakelugnsmakeri i Göteborg, Uddevalla, Vänersborg och övriga Bohuslän.

Tjänsterna inom kakelugnsmakeri som vi erbjuder är anpassade till dig som kund och till dina personliga behov, inget hus är det andra likt. Exempelvis så kan murstocken se olika ut och kräva att vi är finurliga.

Varje hem och varje kakelugn är unik och vi erbjuder att låta dig som kund vara med och påverka arbetet från dag ett. Vårt arbete inom kakelugnsmakeri kombinerar modern teknik med traditionellt hantverk. Vi anpassar metoderna för att passa den tidsperiod kakelugnen och huset representerar. Kakelugnsmakeri är en anrik konst och vårt fokus är att via val av kakelugn och uppsättningsmetod förmedla rätt känsla.

Kakelugnsmakare i Västra Sverige

TS Mureri har en verksamhet som huvudsakligen är inriktad på kakelugnsmakeri och på arbeten med kakelugnar men våra kakelugnsmakare gör mycket mer än så. Våra kakelugnsmakare arbetar med översyn av rökkanaler och skorstenar, till provtryckning av eldstäder tar vi hjälp av behöriga sotarmästare.

I vårt utbud av tjänster har våra kakelugnsmakare tagit fram en metod som anpassar arbetet utifrån kundens önskemål. Monteringen sker efter hur kundens bostad är utformad och våra kakelugnsmakare arbetar noga och precis när vi utför vårt jobb.

TS Mureri AB är kakelugnsmakare som arbetar med mureri och montering på plats, vi arbetar med förstklassiga redskap och verktyg för att utföra arbetet på ett så bra sätt som möjligt. Kakelugnsmakare är ett yrke som började finnas på 1700-talet då de första kakelugnarna kom. De var nytänkande och energieffektiva eftersom de består av ett system med kanaler i tegel som håller kvar värmen i kakelugnen. Vi vill före den här anrika konsten vidare med utgångspunkt från Västra Sverige.

Kolonnkakelugn
Kolonnkakelugn
kakelugnskakel

Renovera kakelugnar

Vi har en lång och gedigen erfarenhet av att renovera äldre kakelugnar vid behov. TS Mureri AB vet vikten av en anrik, lite äldre kakelugn och vi vill göra allt vi kan bevara utseendet och funktionen en ädlare kakelugn besitter. Vi har en lång erfarenhet av att renovera kakelugnar, vi bygger anslutningen till murstocken och vi ser till att vederbörlig brandsäkerhet blir tillgodosedd i ett tätt samarbete med det kommunala brandväsendet.

Vårt fokus är att du som kund från första mötet till eldningsfärdig kakelugn ska känna att du får den förstklassiga service som du är värd!